• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Sâmbătă, 20 Octombrie 2012 07:38

Standarde în managementul sustenabil al pădurilor

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Programul SFI certifică doar terenuri din SUA şi Canada, dar şi alte ţări de pe glob respectă principiile acestui standard de management sustenabil al unei păduri. Exigenţele SFI acoperă teme importante ca: protecţia biodiversităţii, speciile în pericol, sensibile sau ameninţate, habitatele vieţuitoarelor sălbatice, niveluri sustenabile de recoltare a lemnului, protecţia calităţii apei, regenerarea rapidă şi pădurile cu o valoare exceptională ce trebuie conservate. Pentru ca o companie care gestionează o anumită suprafaţă împădurită să fie certificată cu standardul SFI este nevoie de un audit extern independent de tipul third-party audit, făcut de o instituţie internaţională acreditată în acest sens.

Standardul FSC a fost introdus încă din 1993, fiind susţinut de Forest Stewardship Council, o organizaţie internaţională  non-profit dedicată promovării unei gestionări responsabile a pădurilor la nivel global. Viziunea celor de la FSC presupune 3 componente principale ale unui management forestier sustenabil:

  1. Să fie adecvat din punct de vedere al mediului
  2. Să fie benefic din punct de vedere social
  3. Să fie viabil din punct de vedere economic

Gestionarea nesustenabilă a pădurilor şi creşterea consumului de material lemnos (construcţii, mobilă, hârtie etc) au dus la nevoia apariţiei unor standarde internaţionale de utilizare responsabilă a pădurilor, din punct de vedere ecologic, economic şi social. Două dintre aceste standarde sunt SFI (Sustainable Forestry Initiative) şi FSC (Forest Stewardship Council).

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: