• Webbanner Ecomondo
  • Ned 2020 Web
Miercuri, 19 Septembrie 2012 20:02

Cele mai eco maşini

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Maşini pe GPL

Maşinile care funcţionează cu Gaz Petrolier Lichefiat sunt într-adevăr mai puţin poluante decât cele pe benzină/motorină, iar costul GPL este mult mai mic, însă nu pot fi considerate foarte prietenoase cu mediul pentru că se bazează tot pe combustibili fosili.

Maşini pe GNC

Deşi sunt şi mai puţin poluante, iar costul gazului natural comprimat este mic comparativ cu benzina/motorina, aceste maşini au multiple dezavantaje: folosesc tot o resursă epuizabilă neregenerabilă, ce trebuie extrasă din pământ; motorul autorismelor obişnuite necesită anumite modificări pentru a funcţiona cu CNG; preţul autoturismelor pe CNG este destul de ridicat; costuri mari pentru dezvoltarea infrastructurii specifice (staţii de alimentare); insuficienţa staţiilor de alimentare în prezent; ofertă limitată de vehicule pe CNG. Cu toate acestea, modelul Honda Civic pe gaz natural a ocupat de mai multe ori primul loc în clasamentele făcute de Consiliul American pentru o Economie Eficientă a Energiei (ACEEE), ca cel mai verde autovehicul de pe piaţa americană.

Toate autovehiculele existente în prezent consumă un anumit combustibil pentru a funcţiona. Producerea acelui combustibil şi/sau însuşi consumul (epuizarea) lui lasă o amprentă asupra mediului înconjurător. Inovaţiile în ceea ce priveşte tehnologiile verzi din industria auto au făcut posibil ca astăzi să existe pe străzi din ce în ce mai multe autovehicule eco. Vă prezentăm în continuare care sunt tipurile de maşini cu cel mai mic impact asupra mediului.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: