• 1
  • 2
  • 3
Miercuri, 19 Septembrie 2012 19:20

„Este timpul să facem ceva activ, fiecare dintre noi, nu doar să sperăm şi să aşteptăm minuni de la alţii”

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De atunci, dezvoltăm proiecte pentru împădurirea terenurilor degradate din sudul ţării, soluţii pentru educaţie şi infrastructură de reciclare, întreprinderi care angajează persoane în dificultate, evenimente sportive care susţin şi mediul, instalarea de infrastructură pentru energii regenerabile, volutariat şi educaţie de mediu pentru tineri şi adulţi.

 

Cum transpuneţi dezvoltarea durabilă la nivel de proiecte?

În primul rând, toate proiectele noastre vizează în mod direct protecţia mediului, însă nu se limitează la acest aspect, integrând şi componenta socială şi economică pentru a realiza un echilibru. De exemplu, în proiectul Atelierul de pânză, unde activitatea principală este de producere a sacoşelor de pânză pentru înlocuirea pungilor de plastic, am angajat persoane aflate în dificultate care au şansa să-şi rezolve din problemele sociale cu care se confruntă şi să fie pregătite pentru piaţa de muncă. Sacoşele sunt valorificate şi astfel încercăm să autosusţinem financiar proiectul fără dependenţă de donaţii. În proiectul de împăduriri nu facem doar plantări de puieţi, ci lucrăm şi la implicarea comunităţilor locale unde se desfăşoară, la educarea copiilor din zonă sau la stimularea voluntariatului. Puteţi găsi detalii specifice fiecărui proiect pe www.viitorplus.ro.

- declară Teia Gavrilescu, Preşedinte Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă ViitorPlus -

Ce înseamnă dezvoltarea durabilă în viziunea ViitorPlus? Care este, mai exact, misiunea asociaţiei dumneavoastră?

În viziunea noastră, dezvoltarea durabilă integrează în viaţa cotidiană abordarea sistemică a realităţii şi valorifică interconexiunile dintre planurile de mediu, uman, economic şi social, care fundamentează civilizaţia umană în aşa fel încât generaţiile actuale şi cele viitoare să-şi poată satisface nevoile şi să-şi poată păstra oportunităţile. ViitorPlus a fost înfiinţată în România, în 2006, ca organizaţie neguvernamentală, nonprofit, independentă, pentru a stimula şi contribui la transpunerea în practică a conceptului de dezvoltare durabilă la nivel de individ, comunitate şi organizaţii.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Ne puteți urmări și pe:

    

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55