• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Miercuri, 19 Septembrie 2012 19:17

„O economie verde este una care oferă bunăstare şi echitate socială”

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În cea mai simplă exprimare, o economie verde poate fi considerată una care emană puţin carbon, este eficientă din punct de vedere al resurselor şi incluzivă social. Termenul de „economie verde” a fost folosit ca un sinonim pentru dezvoltarea sustenabilă în studii mai vechi şi, aşa  cum subliniază şi definiţia UNEP, sunt multe legături între cele două concepte.  O economie verde reprezintă un echilibru între scopurile economice şi echitatea socială, care are grijă ca sistemele mediului să fie prezervate şi   să funcţioneze fără probleme. De asemenea, recunoaşte că potenţialul economiei de a genera venituri este determinat semnificativ de diferitele forme de capital, inclusiv de capitalul natural (sau ecosistemele) care oferă o arie vastă de bunuri şi de servicii foarte valoroase, dacă acestea sunt gestionate corespunzător.

 

În ce fel ajută reciclarea mediul înconjurător?

Reciclarea oferă numeroase beneficii inclusiv evitarea depunerii deşeurilor în gropi de gunoi şi deci poluarea prin emisii toxice. Ajută, de asemenea, prin asigurarea nevoii de materie primă din ciclul economic de producţie, prevenind astfel impactul negativ asupra mediului care are loc în mod obişnuit prin extragerea şi prelucrarea materiei brute din sol şi subsol.

- a declarat Özgür Saki, manager de proiect pentru prevenirea şi managementul deşeurilor Agenţia Europeană de Mediu (EEA) –

Cum sunt legate conceptele de dezvoltare sustenabilă şi economie verde?

În ultimii ani, termenul „economie verde” a reieşit din contextul discuţiilor politice pentru revenirea în urma crizei globale economice începută în 2008. Înţelesul exact al termenului şi al conceptelor asemănătoare, ca de exemplu „creştere verde”, au reprezentat un subiect de dezbatere. Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) a elaborat o definiţie de lucru. Conform UNEP: „O economie verde este una care asigură bunăstare şi echitate socială, în timp ce reduce semnificativ riscurile de mediu şi lipsurile ecologice”.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: