• Webbanner Saci
  • WebbannercubeS2
  • 1
Vineri, 17 August 2012 18:57

„Cauza principală a poluării în oraşe este traficul auto”

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cine are principala responsabilitate legată de calitatea aerului înconjurător? Cum credeţi că ar trebui acţionat pentru reducerea poluării?

Responsabil pentru managementul calităţii aerului este, în primul rând, Ministerul Mediului, care trebuie să întocmească un plan de management la nivel naţional, să se asigure că România beneficiază de o legislaţie adecvată pentru calitatea atmosferică şi să coordoneze activităţile administrative. Apoi, sunt responsabile Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, cu rol în monitorizarea calităţii aerului, Garda de Mediu, care are rol de control al respectării normelor şi legislaţiei de mediu şi autorităţile publice locale care trebuie să gândească şi să pună în aplicare planurile de management a calităţii atmosferice.

- spune Oana Neneciu, director executiv Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis -

 

Care credeţi că sunt cele mai importante surse de poluare a aerului în România?

Principalele surse de poluare atmosferică sunt emisiile de substanţe poluante ale rafinăriilor, centralelor electro-termice, emisiile generate de transporturi, construcţii etc. La nivel naţional, ţara noastră nu se află printre ţările cu grad înalt de poluare atmosferică însă, nu trebuie să uităm că aproape 60% din teritoriul ţării este mediu rural, unde activităţile industriale sunt foarte reduse. În mediul urban însă problema este mult mai gravă.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Ne puteți urmări și pe:

    

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55