• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Joi, 19 Iulie 2012 22:48

Cele mai spectaculoase parcuri naturale

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Rezervaţia Biosferei Urdaibai – Spania

Rezervaţia Biosferei Urdaibai este situată în Spania – Ţara Baştilor, în nordul Peninsulei Iberice, la malul Oceanului Atlantic, în Golful Biscaya. Este un sistem hidrografic destul de difuz, cu nişte cursuri de ape ce se anastomozează în zone înmlăştinite, aflate sub influenţa apelor marine care urcă în estuar odată cu fluxul… în fiecare zi, apoi se retrag la reflux.

Spre deosebire de parcurile naţionale, în parcurile naturale se urmăreşte menţinerea interacţiunii armonioase a omului cu natura prin protejarea aşezărilor şi peisajelor, promovându-se păstrarea tradiţiilor şi a activităţilor specifice pentru  a conserva cultura locală.

Parcul Natural Torcal de Antequera - Andalusia - Spania

Andalusia, în sudul Spaniei, este o splendoare peisagistică, cuprinzând zone subtropicale mediteraneene în vecinătatea coastelor Africii. Parcul Natural Torcal de Antequera se află în provincia Malaga din Andalusia, Spania. Este un masiv calcaros, care atinge înălţimea de 1336 metri, parte din sistemul muntos al Cordilierei Baetice. Rocile calcaroase albe şi cenuşii au fost depuse în Jurasic, în urmă cu 145-150 milioane de ani.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: