• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Miercuri, 13 Iunie 2012 20:32

Invenţie japoneză de reciclare şi transformare a plasticului în combustibil

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Astfel, inventatorul japonez Akinori Ito a dezvoltat o maşinărie care poate recicla plasticul, de tipurile PE (polietilenă - pungi de plastic, unele haine, dopurile PETurilor, ambalaje de cadouri etc), PP (polipropilenă - recipienţi de plastic, flacoane de medicamente, funii, componente auto etc) şi PS (polistiren - caserola de mâncare, styrofoam etc), prin topirea şi transformarea în ulei ce poate fi utilizat apoi ca şi combustibil. „Plasticul este făcut, de fapt, din petrol. Ne-am gândit că nu poate fi foarte dificil să converteşti plasticul într-un combustibil”, a spus inventatorul japonez. Aparatul care face acest lucru posibil foloseşte doar electricitate şi apă.

Plasticul este unul dintre cele mai problematice tipuri de deşeuri pe care omul le produce, pe de o parte pentru că este nebiodegradabil (dacă ajunge în natură persistă foarte mult timp - deja există, mai ales în oceanul Pacific, un adevărat „circuit al plasticului în natură”), iar pe de altă parte, există foarte multe tipuri de plastic, fapt ce devine un inconvenient atunci când este vorba de reciclarea lui.

Cel mai reciclat tip de plastic la nivel mondial este PETul, însă celelalte tipuri de plastic sunt mai rar colectate selectiv.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: