Imprimă această pagină
Miercuri, 13 Iunie 2012 20:20

George Pascal, directorul companiei Nicora Group: „Dacă s-ar aplica soluţia noastră, s-ar obţine un compost mult mai ieftin”

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Care este situaţia staţiilor de epurare din România în acest moment? Ne-am integrat în UE, ce trebuie să facem în acest sector?

Este foarte simplu: odată cu aderarea României la UE, automat am preluat şi o serie de obligaţii. Acestea constau în atingerea unor ţinte de reciclare, respectiv  de valorificare deşeuri. Din staţiile de epurare se generează în mod natural două tipuri de nămoluri: periculos şi nepericulos. Pentru ambele trebuie găsite soluţii de valorificare, astfel încât să minimizăm cantităţile depozitate. Una dintre acestea este, de exemplu, pentru nămolul clasificat ca nepericulos, amestecarea cu deşeuri biodegradabile de tip vegetal şi obţinerea unui compost. Pentru cel periculos – uscarea lui şi valorificarea în instalaţii termice autorizate, prin ardere.

Care este obiectivul companiei Nicora Group la IFAT ENTSORGA 2012?

Reprezentăm o firmă de prestări de servicii de mediu, respectiv o firmă care intermediază şi asigură soluţii integrate de gestiune a deşeurilor. Mai exact, soluţii începând cu preluarea deşeului, procesarea lui, apoi valorificarea acestuia astfel încât să reducem cât mai mult cantitatea eliminată la depozite.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46