• Ned 2020 Web
Miercuri, 16 Mai 2012 22:37

Două forme deosebite de energie alternativă

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Este probabil una dintre cele mai îndrăzneţe şi extreme forme de energie alternativă, însă dacă s-ar reuşi în această direcţie, am obţine soluţia permanentă pentru nevoia energiei la nivel mondial

Biocombustibil produs de microorganisme

Una dintre problemele apărute în pro-ducţia biocombustibililor o reprezintă cantitatea foarte mare de biomasă necesară. Un tip deosebit de biocombustibil este cel produs de microorganisme. Suportul folosit este apa sălcie, poluată sau apa de mare, astfel eliminându-se problema biomasei necesare. În momentul în care sunt expuse la lumină şi CO2 (obţinut din emisiile termocentralelor, de exemplu) microorganimele secretă nişte chimicale similare cu etanolul, producându-se astfel un lichid utilizabil pentru autoturisme şi nu numai.

Cu toţii am auzit de energie eoliană, hidro, solară, din biomasă, dar se poate vedea un alt tip de energie regenera-bilă la orizont? Se pare că da... două forme de energie alternativă fiind studiate sau chiar aplicate deja în prezent.

Fuziunea nucleară („Crearea unei stele”)

Unii cercetători consideră că este posibilă crearea pe Pământ a unei stele în miniatură din care să fie extrasă ulterior energie suficientă pentru întreaga planetă.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: