• 1
  • 2
  • 3
Miercuri, 16 Mai 2012 21:28

Algocultura - cea mai eficientă sursă de energie alternativă

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O mare varietate de experimente care au fost deja demarate, precum şi faptul că sursa de energie pe bază de alge poate înlocui combustibilii pe bază de petrol, au dus la această concluzie. E nevoie de mai mult timp pentru a fi dezvoltată corespunzător şi perfecţionată, după care sursa regenerabilă de energie pe bază de alge poate fi folosită la nivel mondial. Cianobacteriile sunt probabil cele   mai bune posibile surse de energie, aşadar, aşa numita algocultură, este una dintre cele mai bune opţiuni pe care le avem pentru viitor. Foarte multe soiuri de alge conţin mai mult de 50% uleiuri, care pot fi transformate foarte uşor în combustibil biodiesel. Sursa de energie pe bază de alge oferă diferite avantaje pe care celelalte surse regenerabile de energie nu le au. De exemplu, boabele de soia şi porumbul sunt foarte des folosite în producţia de combustibil bio, dar există foarte multe probleme legate  de acest lucru. Ţările în curs de dezvoltare sunt cu înverşunare împotriva acestui lucru, deoarece recoltele nu sunt folosite pentru alimente, industria de biocombustibil ocupând pământ fertil care se găseşte  foarte  rar  în  întreaga  lume.

 

În timp ce dezbaterile şi cercetările frenetice asupra celei mai bune surse de energie alternativă continuă, savanţii din cadrul Universităţii Rutgers stabilesc motive, confirmări şi viabilitatea algoculturii ca fiind cea mai bună alegere în ceea ce priveşte energia alternativă.

Departamentele biologice din cadrul universităţilor şi şcolilor din întreaga lume, care au studiat beneficiile algelor ca sursă de energie, au ajuns la aceeaşi concluzie: energia regenerabilă pe bază de alge poate fi răspunsul pentru a satisface o mare parte din nevoile noastre viitoare în ceea ce priveşte energia, într-un mod care nu afectează mediul înconjurător şi este în acelaşi timp rentabil.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: