• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Miercuri, 16 Mai 2012 21:25

Probleme sociale şi de mediu în producţia biocombustibililor

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Producerea biocombustibililor a părut iniţial o alternativă foarte „verde” la poluarea combustibililor fosili, însă cu trecerea timpului au început să apară diverse probleme sociale şi de mediu. Primii biocombustibili creaţi au fost bioetanolul, biodieselul şi biogazul. Bioetanolul şi biodieselul sunt creaţi din producţii agricole: grâu, secară, porumb, trestie de zahăr, sfeclă de zahăr, manioc, Jatropha, cartofi, sorg etc (pentru bioetanol) şi plante mai oleaginoase pentru biodiesel: soia, rapiţă, floarea soarelui, palmier sau chiar grăsimi animale şi ulei crud. Un principal avantaj al celor două tipuri de combustibil este că pot fi folosite în amestec cu combustibilii clasici, şi de regulă motoarele maşinilor nu au nevoie de modificări pentru a funcţiona.

Problemele care apar însă în legătură cu această primă generaţie de biocombustibili sunt cel mai strâns legate de competiţia pentru resurse între populaţie şi producătorii de biocombustibil care ocupă terenurile pentru cultivarea de plante special destinate producţiei de bioetanol/biodiesel.

Omenirea a utilizat dintotdeauna combustibili pentru a supravieţui, chiar şi hrana pe care o mâncăm este un combustibil. Dezvoltarea societăţii moderne la un nivel atât de mare ca cel care este în prezent, a făcut ca utilizarea combustibililor de către om să fie atât de intensă, încât problemele de mediu au apărut inevitabil. Biocombustibilii vin ca o alternativă la combustibilii clasici, poluatori. Dar sunt ei, de fapt, mai prietenoşi cu mediul înconjurător?

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: