• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Miercuri, 04 Aprilie 2012 22:46

O mai bună implementare a legislaţiei U.E va reduce costurile şi va îmbunătăţi mediul

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comisarul pentru mediu, Janez Potočnik, a declarat: „Dreptul UE nu este o invenţie a Bruxelles-ului;  el a fost adoptat în mod democratic de toate statele membre şi de Parlament, în interesul cetăţenilor. Protecţia mediului este asigurată prin aproximativ 200 de acte legislative bine stabilite, dar care, prea adesea, nu sunt corect aplicate. Acest lucru, pe lângă faptul că aduce prejudicii mediului, dăunează sănătăţii oamenilor, conduce la incertitudine pentru industrie şi subminează piaţa unică.  În această perioadă de criză, nu ne putem permite astfel de costuri.

Comunicarea subliniază efectele pozitive ale legislaţiei privind mediul, demonstrând că prevenirea daunelor ecologice poate costa mult mai puţin decât reme-dierea lor pe termen lung. Legislaţia în domeniul mediului poate aduce beneficii industriei: de exemplu, implementarea integrală a legislaţiei UE privind deşeurile ar genera 400.000 de locuri de muncă suplimentare, implicând costuri nete cu  72 de miliarde de euro mai reduse decât cele pe care le-ar presupune scenariul alternativ de neimplementare.

Se consideră că neimplementarea legislaţiei privind mediul implică, pentru economia UE, costuri de sănătate şi costuri directe pentru mediu de aproximativ 50 de miliarde EUR pe an. În efortul de a reduce această cifră şi de a obţine rezultate mai bune în materie de protecţie a mediului pentru oameni şi întreprinderi, Comisia a publicat o comunicare cu privire la o mai bună implementare a legislaţiei UE în domeniul mediului.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: