• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Marți, 25 Octombrie 2011 06:01

A doua ediţie a proiectului EcoAtitudine – lansare în judeţele Covasna şi Harghita

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La acest proiect vor participa elevi din clasele I-VIII din judeţele Covasna şi Harghita care vor trebui să colecteze selectiv deşeuri de ambalaje de hârtie, plastic (PET) şi sticlă, dar şi deşeuri provenind din echipamente electrice şi electronice (DEEE-uri).

Începând cu data de 10 octombrie, pe parcursul a patru zile, elevii din cinci şcoli din judeţul Covasna şi alte cinci din Harghita vor lua parte la „Ora de ecologie” care are drept scop dezvoltarea conceptului eco-civic.

Şcolile participante vor fi premiate în funcţie de cât de multe deşeuri vor colecta. Primele două clasate, la categoria deşeurilor din PET-uri, carton, hârtie, sticlă  vor primi drept premiu câte un sistem de sonorizare şi o excursie  pentru 30 de persoane la unul din operatorii de reciclare de pe teritoriul ţării (locul I) şi o masă de ping-pong (locul II). Cei care vor reuşi să colecteze cele mai multe deşeuri provenind din echipamente electrice şi electronice vor  pleca acasă cu un calculator (locul I)  şi  un videoproiector (locul II).

Odată cu şcoala a reînceput şi proiectul „EcoAtitudine = Responsabilitate, Informaţie, Acţiune”, iniţiat de Grupul de Presă Reporter, în  parteneriat cu Agenţia  pentru Protecţia Mediului Covasna, Agenţia pentru Protecţia Mediului Harghita, Garda Naţională de Mediu-Comisariatul Judeţean Covasna, Garda Naţională de Mediu-Comisariatul Judeţean Harghita şi Inspectoratele Şcolare din cele două judeţe.

Lansarea celei de-a doua ediţii a avut loc pe 21 septembrie, urmând ca în perioada 15 septembrie-1 decembrie să se desfăşoare propriu-zis a doua ediţie a proiectului EcoAtitudine. La lansare au fost prezenţi toţi partenerii din administraţia publică – reprezentanţi ai APM şi ai comisariatelor Gărzii de Mediu din Harghita şi Covasna, reprezentantii partenerilor operatorilor de salubritate implicati in proiect (TEGA S.A.); reprezentantii partenerilor Infopress Group,  ELK Farm , Mineral Quantum şi reprezentanţi ai presei din judeţele Harghita şi Covasna.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: