• Iremcon Webbanner
  • Webbanner4martie
Vineri, 08 August 2014 09:21

Două aplicații pentru mobil pot măsura poluarea aerului și cea fonică

Scris de
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Aplicația AirProbe măsoară nivelurile de ozon, de carbon negru și de alți poluanți și vizează sensibilizarea cetățenilor în legătură cu problemele de mediu. Peste 300 de persoane au participat la primele teste efectuate la Anvers, Kassel, Torino și Londra. S-a analizat calitatea aerului în peste 28 de milioane de puncte.

Cea de-a doua aplicație, WideNoise, urmărește măsurarea nivelurilor de poluare sonoră și a fost folosită deja de peste 10.000 de persoane.

Datele culese sunt accesibile persoanelor particulare, autorităților și oamenilor de știință, pentru a avea o informație mai exactă despre mediul lor înconjurător.

'Proiectul EveryAware are scopul de a le da persoanelor particulare mai multe mijloace de acțiune, ca și instrumente simple, însă de precizie, pentru a măsura calitatea aerului și nivelurile de zgomot', a spus Vittorio Loreto, coordonator al proiectului, director de cercetări la Fundația ISI din Torino și profesor de fizică la Universitatea Sapienza din Roma, citat joi într-un comunicat al CE.

Datorită noilor tehnologii, 'toată lumea poate crea, culege și împărtăși date spre binele comun' în domenii precum mediul înconjurător, sănătatea sau cultura. 'Ocaziile de a fi mai bine informați și conectați sunt mai numeroase ca oricând și trebuie să profităm de ele', a spus comisarul european pentru agenda digitală și vicepreședinte al Comisiei Europene, Neelie Kroes.

Poluarea atmosferică este una dintre primele cauze de deces din Europa, care în 2010, a dus la moartea prematură a peste 400.000 de persoane din spațiul Uniunii Europene, a menționat Comisia Europeană, în comunicat. Totodată, calitatea necorespunzătoare a aerului duce la îmbolnăviri și, prin urmare, mărește costurile medicale și reduce productivitatea economică. Totodată, poluarea atmosferică afectează recoltele și clădirile, reamintește CE.

Două aplicații pentru mobil pentru a măsura poluarea aerului și nivelul zgomotului au fost dezvoltate de cercetători din Belgia, Germania, Italia și Marea Britanie în cadrul proiectului EveryAware, la care Comisia Europeană a contribuit cu două milioane de euro, a informat joi executivul comunitar, potrivit EFE.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46
Mai multe din această categorie: « Invitatie WETEX 2 lei sticla, 1 leu pet-ul! »

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: