• Bannere Sarbatori Infomediu
  • Bannere Sarbatori Ecoatitudine
  • Bannere Sarbatori Ecopedia
  • Bannere Sarbatori Ned
  • Bannere Sarbatori Reporter
Duminică, 21 Iunie 2015 17:22

Solstițiul de vară a reunit 23.000 de participanți la Stonehenge, în sudul Angliei

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru celebrarea solstițiului de vară la Stonehenge în sudul Angliei s-au întâlnit în noaptea de sâmbată spre duminică 23.000 de persoane, neo-druizi, adoratori ai Soarelui, familii și persoane dornice de distracție, a raportat poliția locală citată de AFP.

Această cifră este inferioară celei de anul trecut, când 36.000 de oameni au călătorit la situl preistoric de la Stonehenge pentru a vedea răsăritul Soarelui în cea mai lunga zi a anului din emisfera nordică.
Festivitățile din acest an au fost un mare succes iar participanții s-au distrat într-o atmosferă prietenoasă și pozitivă, a declarat Gavin Williams, un oficial al poliției locale, citat de AFP.
Cei veniți la Stonehenge au așteptat întreaga noapte să vadă cum soarele apare la ora 04:52 (03:52 GMT), în centrul megalitic preistoric.
Stonehenge este unul dintre cele mai mari menhire din lume. Acest templu de piatră a fost construit acum cinci milenii, însă rămâne nedezlegat misterul modului în care megaliții au fost transportați, ridicați și aliniați astfel încât să surprindă din punct de vedere astronomic mișcările Soarelui.
Poliția a apreciat numărul redus de arestări, nouă față de 25 în 2014, sărbătorile de la Stonehenge dând naștere în trecut unor ciocniri violente între poliție și hippies, scrie AFP.

Ultima modificare Duminică, 21 Iunie 2015 17:34

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: