• Webbanner Ecomondo
  • Ecoatitudine DEEE Arad Web
  • Web 04072019
Duminică, 31 Mai 2015 19:41

În timpul vârfurilor de poluare, numărul de accidente vasculare cerebrale creşte foarte mult

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În timpul vârfurilor de poluare, numărul cazurilor de accident vascular cerebral (AVC) crește semnificativ, arată un studiu realizat de cercetători scoțieni de la Universitatea din Edinburgh, publicat în British Medical Journal și preluat de passionsante.be.

"Numeroase studii au demonstrat legături între poluare și riscul de infarct și deces prin insuficiență cardiacă", amintește dr Roseline Peluchon în Journal international de medecine. Analiza oamenilor de știință scoțieni a comparat rezultatele a circa 100 de studii realizate în 30 de țări pe aproximativ 6 milioane de AVC. Spitalizările și decesele au fost analizate în funcție de expunerea recentă la poluarea gazoasă (monoxid de azot, bioxid de sulf, bioxid de azot și ozon) și la particule în suspensie.
"Prima observație care se poate face este că există într-adevăr o legătură între poluarea aerului, cu gaze și particule, și spitalizările și decesele în urma AVC, cea mai puternică fiind cu bioxidul de azot", a spus dr Peluchon. "Puterea legăturii este în relație cu momentul expunerii: mai marcată în timpul zilei de expunere și scăzând progresiv. Relația persistă totuși mai multă vreme după expunerea la particulele fine", adaugă ea. "Se știa deja că expunerea la aer poluat este vinovată de mai multe probleme cardiace și pulmonare, iar de acum încolo va trebui să luăm în considerare și riscul de AVC", încheie dr Peluchon, citată de passionsante.be.

Ultima modificare Duminică, 31 Mai 2015 19:49

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: