• Web IMM
  • Web Ecoatitudine
  • WebMD
Miercuri, 20 Mai 2015 16:08

Ceaiul verde, din ce în ce mai folosit în industria cosmetică

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ceaiul verde are o lungă istorie în Asia ca băutură cu beneficii medicinale și, printre alte proprietăți, se spune că este bun și pentru artere, însă acum industria de cosmetice din Germania a descoperit că poate fi și un bun tratament pentru piele, notează agenția DPA.

Ceaiul verde a devenit atât de popular ca ingredient activ în creme încât Christiane Bayerl din cadrul Asociației Profesionale a Dermatologilor din Germania (Berufsverband der Deutschen Dermatologen, BVDD) spune că este "aditivul la modă" al momentului.
Acest aditiv a devenit atât de popular în Europa deoarece, datorită nivelului ridicat de vitamine, minerale și oligoelemente, se spune că are proprietăți vindecătoare benefice pentru piele, explică, la rândul său, Birgit Huber de la asociația producătorilor de cosmetice din Germania (Der Industrieverband Körperpflege und Waschmittel, IKW) citată de DPA.
Acest aditiv este folosit chiar și în unele șampoane pentru a calma pielea iritată a scalpului și curăța părul gras. Ceaiul verde este, de asemenea, un antioxidant care protejează pielea și o ajută să se regenereze.
"Ceaiul verde a fost bine studiat de oamenii de știință și este cunoscut faptul că poate neutraliza radicalii ionici", a amintit Bayerl, iar acest fapt explică de ce este apreciat în cremele pentru față.
Bayerl a recomandat utilizarea cremelor de ceai verde după expunerea la razele solare pentru a păstra un aspect tânăr al pielii, mai notează DPA.
Clorofila din ceai împrospătează pielea, potrivit Alexandrei Kessler-Kiehn care predă la Școala Norkauer de Cosmetică din Munchen. Cofeina din ceaiul verde netezește pielea, dar nu este eliberată imediat, ci încet, pe parcursul mai multor ore, susține aceasta.
"Spre deosebire de ceaiul negru, ceaiul verde își menține toate ingredientele naturale deoarece nu fermentează", menționează Birgit Huber.
"Unul dintre ingredientele active ale ceaiului verde este galatul de epigalocatechină (EGCG), o substanță chimică din grupa polifenolilor, care este folosită în medicină", spune Bayerl. Ea afirmă că nu există aspecte negative cunoscute cu privire la galatul de epigalocatechină care a fost testat cu bine ca un ingredient anti-îmbătrânire.

 

Ultima modificare Miercuri, 20 Mai 2015 16:12

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: