• Iremcon Webbanner
  • Webbanner4martie
Marți, 12 August 2014 22:34

Lotca Sabine, lansată pe Dunăre, în Germania

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Dunărea este un simbol al Europei și o coloană vertebrală care oferă șansa de a ne lega natural unii de alții. Acum câteva zile am descoperit cu bucurie izvoarele Dunării, în apropiere de Pădurea Neagră. Așa cum noi românii avem emoția de a vedea de unde izvorăște Dunărea, tot așa germanii au visul de a ajunge în Deltă, acolo unde Dunărea se varsă în mare. Când am ales să mergem cu un atelier de construcție de bărci tradiționale de lemn la Ulm, unde se organizează cel mai mare festival al Dunării din Europa, am știut că vom stârni curiozitatea germanilor de a vizita Delta așa cum vrem noi să o promovăm: o oază de liniște, tradiție și autentic. Germanii sunt mari amatori de vacanțe în natură și am convingerea că mișcarea Rowmania și modul nostru de a prezenta Delta Dunării i-au convins pe foarte mulți să se gândească la România ca la viitoare destinație de vacanță”, a spus Ivan Patzaichin.

Lotca lipovenească a fost reprodusă în atelierul demonstrativ de la Ulm, pe durata celor 10 zile de festival, de către trei marangozi din Tulcea - Paul Vasiliu, Laurențiu Vasiliu și Valentin Petrov. Poveștile lotcii și obiectivele Rowmania de dezvoltare a Deltei au fost prezentate de Asociația Ivan Patzaichin - Mila 23 în cadrul Festivalului Internațional al Dunării de la Ulm/Neu-Ulm ediția 2014, atât prin activitatea inedită de construcție a unei lotci în fața publicului, cât și printr-o susținută activitate de promovare turistică. Astfel au fost distribuite cca. 10.000 de prospecte de prezentare a ofertei ecoturistice a României celor peste 40.000 de vizitatori care s-au perindat în 10 zile pe la standul României, curioși să vadă evoluția construcției.

Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

Asociația Ivan Patzaichin - Mila 23 a lansat, la 12 iulie, pe Dunăre lotca pescăreascã construită în atelierul demonstrativ din Germania, pe perioada Festivalului Internațional al Dunării de la Ulm/Neu-Ulm. Festivalul a avut loc la începutul lunii iulie. Ceremonia de „botez” și de lansare la apă a avut loc în prezența lui Gunter Czisch, primarul orașului Ulm, a lui Ralph Seiffart, primarul orașului Neu-Ulm, a Sabinei Meigel, directorul Biroului Dunării din Ulm/Neu-Ulm, precum și a organizatorilor festivalului. Asociația Ivan Patzaichin a dăruit lotca Sabine Biroului Dunării și locuitorilor orașului Ulm.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: