• Iremcon Webbanner
Vineri, 13 Decembrie 2013 05:31

Aspiratoare stradale pentru Primăria Vaslui, printr-un proiect transfrontalier de 1,5 milioane euro

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Autorităţile din Vaslui şi din oraşul Cahul (Republica Moldova) au semnat, miercuri, contractul de finanţare a unui proiect de parteneriat prin care societăţile locale de salubritate vor fi dotate cu echipamente performante pentru managementul deşeurilor.

Astfel, Primăria Vaslui va achiziţiona trei compactoare de deşeuri, o maşină de măturat şi stropit, trei aspiratoare stradale, 500 de containere colectare a deşeurilor şi o instalaţie de spălare a acestora. De partea cealaltă, autorităţile din Cahul vor cumpăra un buldoexcavator, un compactor de deşeuri şi o maşină de maturat.

"Valoarea proiectului, derulat prin Programului Operaţional Comun România - Ucraina - Republica Moldova, se ridică la peste 1,5 milioane euro, din care contribuţia Uniunii Europene este de 90 la sută. Prin implementarea acestui proiect, ne propunem oferirea unui mediu mai curat populaţiei rezidente din zona transfrontalieră şi îmbunătăţirea calităţii serviciilor de salubritate, pentru a atinge standardele europene", a declarat, miercuri, la semnarea contractului de finanţare, primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl.

Durata de implementare a proiectului este de un an şi jumătate, achiziţia utilajelor urmând să se facă de către fiecare primărie în parte, conform procedurilor de achiziţii impuse de finanţator, respectiv Uniunea Europeană.

Primăria Vaslui va cumpăra aspiratoare stradale, containere şi compactoare de deşeuri, printr-un proiect transfrontalier de peste 1,5 milioane de euro, cu finanţare europeană, care se va derula în parteneriat cu oraşul Cahul din Republica Moldova.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: