• Iremcon Webbanner
  • Webbanner4martie
Joi, 17 Octombrie 2013 05:50

Protest în Capitală, în solidar cu manifestaţiile din Vaslui. În Piaţa Victoriei au avut loc ciocniri cu jandarmii

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ulterior, în jurul orei 22.45, protestatarii au ajuns în fața sediului TVR. Între timp, numarul lor crescuse la 500. Dupa miezul nopții, oamenii s-au întors în Piața Universității.

Protestatarii au scandat, în faţa sediulu TVR, "Presa română plină de minciună" şi "Refuz, rezist gazelor de şist", au fluierat şi au bătut în tobe. În prezent, ei se deplasează pe Calea Dorobanţi, înapoi spre Universitate şi scandează "Roşia şi Pungeşti, două inimi româneşti" şi "Pungeşti şi Roşia, vine revoluţia".

Înainte să plece către case, protestatarii au spus că vor fi în continuare proteste în Capitală pentru susţinerea protestatarilor din Pungeşti, judeţul Vaslui, care se opun explorării pentru gaze de şist.

Sute de persoane din Siliştea, au blocat miercuri dimineaţă drumul naţional Vaslui - Gârceni, în cea de-a treia zi consecutivă de proteste pentru a împiedica amplasarea primei sonde de explorare a gazelor de şist în zonă.

În timpul manifestaţiilor de miecuri, jandarmii au intervenit pentru deblocarea drumului, iar cinci persoane au avut nevoie de îngrjiri medicale după ce li s-a făcut rău. Ulterior, forţele de ordine s-au retras, decizia fiind luată de către şeful Inspectoratului General de Jandarmi, Mircea Olaru, care s-a deplasat la faţa locului.

Miercuri dimineaţă, la Siliştea au ajuns două utilaje ale societăţii care va amenaja pentru compania Chevron platforma pe care urmează să fie amplasată sonda de explorare a gazelor de şist, însă protestatarii au împiedicat accesul acestora în zonă.

Protestele localniclor din Siliştea au început luni, când aproximativ 150 de persoane au blocat, parţial, drumul judeţean ce tranzitează comuna Pungeşti. Marţi, la proteste au fost prezenţi şi patru preoţi de la bisericile din comuna Pungeşti, iar în imediata vecinătate a parcelei deţinute de Chevron, oamenii au instalat un cort sub care au dormit pe timpul nopţii.

În 3 octombrie, Chevron a obţinut autorizaţie de construire pentru amplasarea în judeţul Vaslui a primei sonde de explorare a gazelor de şist în România, după ce compania a primit toate avizele necesare de la autorităţile statului pentru prospectarea solului în perimetrul de la Siliştea.

Peste 500 de persoane au manifestat miercuri seară in centrul Bucurestiului fata de inceperea exploatarii gazelor de șist de la Vaslui. 250 de persoane s-au adunat în jurul orei 19.00 în Piața Universității și de acolo au plecat în marș prin Piaţa Romană, prin fața sediului Ministerului de Interne şi prin Piaţa Victoriei, acolo unde au avut loc îmbrânceli cu jandarmii.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: