• Iremcon Webbanner
Miercuri, 14 August 2013 06:53

Viață pentru mediu, viață pentru om

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Datorită succesului obţinut în anul școlar 2005/2006, când un număr de 69 instituții de învățământ au contribuit la realizarea obiectivelor programului, continuarea acestuia s-a materializat, în anii următori, pe plan regional, respectiv pe plan internațional, cu implicarea instituțiilor de învățământ din Ungaria și Ucraina. Temele abordate s-au bucurat de o mare diversificare, începând cu gestiunea deșeurilor și continuând cu calitatea aerului, biodiversitatea și calitatea apei. În anul școlar 2012/2013 s-a desfășurat cea de-a VII - a ediție, cu implicarea unui număr de  67 de instituții de învățământ, din care 42 de instituții de învățământ (25 școli gimnaziale și 17 licee) din județul Satu Mare și 25 de instituții de învățământ (14 gimnazii și 11 licee) din județul Szabolcs Szatmar Bereg din Ungaria. Tema programului a fost un subiect de actualitate și anume: importanţa combaterii plantei invazive ”Ambrosia artemisiifolia”, cunoscută popular sub denumirea de „Iarba pârloagelor” corelată cu colectarea selectivă a deșeurilor reciclabile, punând accent pe colectarea DEE pentru a contribui la atingerea cantității de 4 kg de deșeu colectat pe cap de locuitor. Obiectivele programului s-au concretizat prin activități de perfecționare profesională a cadrelor didactice, un concurs teoretic pentru elevii de gimnaziu și liceu înscriși în program și un concurs de proiecte de campanie privind informarea și conștientizarea comunității privind combaterea plantei invazive Ambrosia artemisiifolia, precum și acțiuni permanente de colectări de deșeuri reciclabile (s-a colectat în cadrul programului 39460 kg deșeuri).

 Citiți în revista Infomediu Europa despre programul ecologic "Viață pentru mediu, viață pentru om". Infomediu Europa și suplimentul în engleză Ecopedia se pot cumpăra de la toate reprezentanțele Inmedio și Relay din țară.

Educaţia pentru mediu fiind o prioritate în formarea tinerei generații, începând cu anul  2005, din inițiativa d-nei director Elisabeta Bekessy, APM Satu Mare în parteneriat cu ISJ Satu Mare a iniţiat, lansat şi implementat programul de educație ecologică “Viaţă pentru mediu, viaţă pentru om”.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: