• Webbanner Ecomondo
  • Ecoatitudine DEEE Arad Web
  • Web 04072019
Marți, 13 Martie 2012 23:33

Există oare un viitor al energiilor sustenabile?

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste tot în lume dependenţa excesivă de energie bazată pe combustibili fosili contribuie semnificativ la încălzirea periculoasă a planetei noastre. Cheia acestor provocări este furnizarea unei energii sustenabile pentru toţi – o energie accesibilă, mai curată şi mai eficientă. Energia sustenabilă oferă noi oportunităţi de dezvoltare în această criză economică, permite dezvoltarea afacerilor, generează locuri de muncă şi crează noi pieţe. Milioane de copii vor putea studia după lăsarea întunericului. Energia sustenabilă pentru toţi este o investiţie pentru viitorul nostru colectiv iar conferinţa Rio+20 nu este decât primul capitol al acestei iniţiative. Eforturile de a extinde energia durabilă au început deja şi se vor accelera în următorii 20 de ani. Recunoscând importanţa energiei pentru o dezvoltare durabilă, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a desemnat anul 2012, prin Rezoluţia 65/151, drept Anul Internaţional al Energiei Sustenabile pentru Toţi. Pe de altă parte, UN-Energy – o grupare de 20 de agenţii ale Naţiunilor Unite, în frunte cu secretarul general al UN, Ban Ki-Moon,  a întreprins o nouă iniţiativă la nivel mondial, „Energia sustenabilă pentru toţi” (Sustainable Energy for All).

 

Energia este oportunitate. Transformă viaţa, economia şi întreaga noastră planetă. Fără acces la o energie durabilă nu poate exista nici dezvoltare durabilă. O persoană din cinci nu are încă acces la electricitate modernă. Un număr de două ori mai mare, adică trei miliarde de oameni se bazează pe lemne, cărbuni sau deşeuri animaliere pentru a găti şi a se încălzi. Este o situaţie nedreaptă şi deloc sustenabilă pentru economia globală.

În ţările industrializate, problema este una a deşeurilor, nu lipsa acestora, ca urmare a consumului ineficient de energie.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: